Houtkachels

De houtkachel is een onverslijtbare klassieker. Echte vlammen brengen sfeer en gezellige warmte in huis. Maar er is meer. De nieuwste generatie houtkachels scheert ook hoge toppen als het gaat over rendement en duurzaamheid.

Waarom kiezen voor een houtkachel?

  • Geniet van de echte vlammen.
  • Integreer in elk interieur.
  • Verwarm met een hoog rendement.
  • Profiteer van de nieuwste milieu-innovaties.
  • Geniet van de exclusieve De Roo service.

Gezellige warmte

Hout heeft karakter. Hout is gezelligheid. Met een houtkachel geef je je ruimte meteen een niet te evenaren, warm cachet. Een houtkachel mag dan al een klassieker zijn, maar vergis je niet: er zijn innovatieve toestellen voor elk interieur, of je nu houdt van landelijk of minimalistisch. Bijkomend voordeel: een houtkachel kan je installeren zonder al te veel aanpassingen of verbouwingswerken te doen.

Innovatie brengt rendement

Hoewel de houtkachel een klassieker is, is de technologie er de laatste jaren steeds op verbeterd. Moderne houtkachels halen dus makkelijk een rendement van 75% tot 90%. Je hebt met andere woorden steeds minder hout nodig om evenveel warmte te produceren. Al heb je natuurlijk ook veel zelf in de hand als je op de juiste manier stookt. Zo heb je bij vervuilde houtblokken of bij een vervuilde schoorsteen vaak een onvolledige verbranding, en dus een verminderd rendement. Slim stoken is dus de boodschap.

Duurzaam verwarmd

De moderne houtkachels met hoog rendement stoten steeds minder fijnstof uit. Geen wonder dat houtkachels vandaag ook steeds meer geprezen worden als ecologisch alternatief om te verwarmen. Houtkachels hebben vandaag ook speciale filters en automatische luchtsystemen die de uitstoot van fijnstofdeeltjes beperkt houden. En ook belangrijk: als je gebruik maakt van duurzaam, lokaal en gedroogd hout is de houtkachel best wel een groene manier van verwarmen.   

Onze merken

Stûv, Saey, DRU, Dovre, Barbas Bellfires, Spartherm, Dik Geurts, Nestor Martin

Maak een afspraak voor jouw houtkachels

Gaskachels
Gaskachels

Met een onderhoudsvriendelijke gaskachel kan je een ruimte zeer efficiënt verwarmen, en tegelijk kan je genieten van het heerlijke, realistische vlammenspel die de hedendaagse gaskachels je brengen.

Houtkachels
Houtkachels

De houtkachel is een onverslijtbare klassieker. Echte vlammen brengen sfeer en gezellige warmte in huis. Maar er is meer. De nieuwste generatie houtkachels scheert ook hoge toppen als het gaat over rendement en duurzaamheid.

Pelletkachels
Pelletkachels

Gemakkelijk in gebruik, efficiënt verwarmen en duurzaam omwille van zijn geringe fijnstofuitstoot. Dat zijn slechts enkele zeer goede redenen om voor een pelletkachel te kiezen. Pelletkachels zijn een steeds populairdere sfeerbrenger in de leefruimte.

naar boven