Service & onderhoud

Wil je langer optimaal blijven genieten van je houtvuur, pelletkachel of gasvuur? En wil je blijven profiteren van een hoog rendement? Reken dan op het advies en de support van Haarden De Roo. We staan je bij met elke vraag die je hebt, en zorgen ervoor dat de levensduur van je toestel wordt verlengd.

Leveren en plaatsen van a tot z

Vrijstaande kachel of ingebouwde haard? We leveren snel en werken alles tot in de puntjes af. Met onze ervaring van meer dan 10 jaar in de sector mag je op twee oren slapen. Maar ook als je je toestel zelf wil installeren kan je rekenen op deskundig advies.

 

Onderhoud van je kachel of haard

Wij raden aan om het onderhoud van je kachel of haard jaarlijks te laten uitvoeren na de winter, ideaal ergens tussen april en juni. Zeker voor een pelletkachel mag je dat jaarlijks onderhoud niet overslaan, want het is cruciaal voor de optimale verbranding en om een goede levensduur van je toestel te kunnen garanderen. Indien nodig kunnen we zelfs zorgen voor een tijdelijk vervangingstoestel.

 

Plaatsen en onderhoud van het rookkanaal

We kunnen ook je rookkanaal in ons onderhoud meenemen, want voor een goede werking van je haard of kachel is een goede schouwtrek essentieel. Vaak zal je oude schoorsteen niet voldoen voor je nieuwe toestel (wegens vervuild, te groot of gebarsten). Waar mogelijk plaatsen we dan een nieuw rookkanaal.

Tips voor een gezonde schoorsteen

  • Laat je schoorsteen hoog boven de dakrand uitsteken.
  • De schoorsteen mag niet gehinderd worden door bomen of hoge gebouwen.
  • De schoorsteen moet recht staan.
  • Check je schoorsteen op barsten.
  • De schoorsteen mag niet vochtig zijn.
  • Het rookkanaal moet binnenin schoon zijn.
  • Zorg voor een goed geïsoleerde schoorsteen.

Heb je een vraag?

Plaatsen van leidingen

Wij kunnen je ook helpen met het plaatsen en aansluiten van je gasleiding voor je haard of kachel. Aardgas is een gemakkelijke en veilige energiebron. Maar een veilige en vakkundige installatie is wel belangrijk. Met onze ervaring van meer dan 10 jaar kan je op je beide oren slapen.

 

Toebehoren voor je haard of kachel

Wil je je brandstof handig stockeren op een manier die mooi past in je interieur? Bij Haarden De Roo zit je goed. Haardstellen, haardsets, rolwagentjes, houtkorven of brandstofketels… In onze showroom vind je alles wat je nodig hebt.

naar boven